Alles kan nog zoveel langzamer!
Dag 42 t/m 44 Pai
Pai is echtheel anders dan de rest van Thailand, natuurlijk heel toeristisch, maar het is zo relaxed. Je kunt je niet voorstellen hoe relaxed het er is. Af en toe werd ik wel een beetje gek van het langzame gedoe maar ach,je bent op reis en je hebt geen haast, dus waaromhaasten? Op de wegvan ChaingMai naar Pai zat ik met een Amerikaanse: Guyen een Zweedse jongen:Erik In het busje. Ook met meer mensen, maar dat waren de mensnemet wie ik opgepikt werd. Toen we samen aankwamen in Pai zochten we samen naar kamers en geloof me:inPai heb ik tot nu toe de mooiste verblijfplaats gehad. Numoeten jullie weten dat je niet zomaar op de verblijfplaats komt, het was namelijk nog een heel avontuur. Na het ontwijken van de niet gevaarlijke (maar je wilt er toch niet in de buurt komen) wilde honden, moesten we ons over een bamboe brug wagen. Nu denk je ach kom opLaura en bruggetje. Maar dit was een hele bijzondere brug. Want bij elke stap die je zette, bewoog de hele brug mee en had je echt het gevoel dat je erdoor heen zou zakken.Maar natuurlijk heb ik de overkant wel gered, want anders had ik niet bij onze geweldige verblijfplaats aangekomen.. We hadden een bamboe hut aan de kant van de rivier.Met een eigenhangmat. Devoorzieningen waren misschien wat minder danmenig ander plaats waar ik heb verbleven, maar de sfeer was gewoon zo geweldig! Je zag steeds mensen op en af de brug lopen, iedereen praatte er met elkaar, iedereen is vrienden met iedereen. Wat het ook zo langzaam maakt. En dat ik het langzaam noem is al een prestatie opzich. Wnat als je besluit moet de scooter rondte gaan rijden, wil die mee en die mee en o diegene zounog wachten op6 andere mensen. Dus op het moment dat je weg wilt gaan kun je nog gerust een uur wachten tot je daadwerkelijkvertrekt. Maar dat maakt het ook zo geweldig!
Als ik `s avonds in bed lach hoorde ik nog steeds mensen lopen, want onze hut was vlak bij de riverside bar, een bar inderdaar aan de kant vna de rivier, die tot 7u `s ochtends overbleef enwaar iedereen onwijs dronken en zo stoned als een garnaal vandaan kwam.. Maar het was wel een leuke bar. Wat heb ik die 3 dagen gedaan vraag je je nu af? Heeft laura izch daar lam zitten zuipen en haarleven gewaagd met een paar Jointjes? Nee, dat niet

De eerste dag heb ik niet zoveel gedaan,want dat was zaterdag 17 april, we hebben gewoon Pai vereknd zijn wezen eten met 10 mensen en daarna zaten webij de riverside bar met wel ik denk30 mensen en iedereen kon elkaar

De canyon was zo mooi,en we zagen de zon ondergaan, daarna reden we terug en zagen we overal brand, de mensen branden hier zoveelop het platteland op het moment. Ik denk vooral om de grond vruchtbaar en kaalte makenzo vlak voor het regenseizoen.. De dag ernahebben we weer wat rondgereden en zijn naar een droge waterval geweest en naar een brug die iets te maken had met de 2eWO, wat weten we niet, maar wezijn erin iedergeval geweest

De dag daarna, mijn laatste dag in Pai, was een memorabele dag die iknog nietzal uitleggen en anders moeten julliehet maar zien als ik de foto`s kan (en wil)plaatsen. Of jullie moeten toch echt wachten tot 6 mei. Als de vliegtuigen weer vleigen..
Die avond ben ik vertrokken naar Chiang Kong waarwe om 3u`s nachts aankwamen. De volgende dag checkte ik 10u uit omweg te gaan naar Laos..
Goodbye Thailand,
Sabai dee Laos!
Ik weet hoe moeilijk het is om te wachten, maar ik zal jullie van de week vertellen over de gibbon experience, wat zo ongelovelijk, waanzinnig gaaf was! En dan zal ik ook echt proberen jullie een beeld te geven van wat ik hier allemaal zie! Tot snel allemaal

Liefs en een kus!
heeee stoer wijf (hihi)
wat een super verhaaltjes weer! Wat moet dat een ervaring voor je geweest zijn om Songkran zo dicht mee te hebben gemaakt, echt super gaaf! Ik zie alles ook helemaal voor me als je het zo beschrijft. haha en mevrouw cook die kookles geeft, geniaal. Beetje jammer weer van die varkenshoofden en gefrituurde rupsen en sprinkhanen hoor....
En Pai, het klinkt geweldig!!!! nu weet ik dat ik daar ook langs wil gaan in Oktober ;) Ik kan niet wachten om je weer in levende lijven te zien en al je verhalen te horen :D Geniet er nog eventjes van, have fun in Luang Prabang! Ga je ook Tuben in Vang Vieng??? pas je wel op dan haha!! veel plezier
Dikke kus Roos
Heee Lau!
Zoals altijd heb je weer een hoop meegemaakt! Jeetje lau aan de sprinkhanen.. Moest je vast wel erge honger hebben haha.. :P
Gaaf hr naar de watervallen en canyon met de scooter..
Geniet nog even & tot over een paar weken! Kan niet wachten om al je verhalen te horen!
Liefs!
Ik geniet elke keer weer van je mooi geschreven Verhalen, je zult het wel jammer vinden dat je straks weer naar huis moet, maar goed alles gaat voorbij ook dit . Bedankt voor je mooie kaart met de rijst planters, het komt mij nog heel bekent voor .
Jij dacht dat varkens koppen niet gegeten werden , nou en of , wel dus ! Mijn moeder maakte er zure sult van , en ook kop kaas voor de boterham , heerlijk ! in de slagerijen word het ook verwerkt hoor . moet jij toch weten als slagers dochter of niet soms . Neem maar een zakje bamboe rupsen voor me mee , zijn toch ook lekker , want als je van de insekten af wild moet je ze op eten zeg ik maar. je zult straks heel wat te vertellen hebben , nou ik ben een en al oor. Tenminste.... als je het vliegtuig niet mist . o! o! Ik hou mijn hart vast ,Laura kennende. Pas op ik waarschuw niet meer !!! nou meisie geniet nog van de laatste dagen daar in de warmte. veel liefs van oma x x x
Zo dus weer thuis,dat zal wel even tegenvallen met winterse tempraturen .
Maar dit zal je je hele leven wel niet meer vergeten ,zo n avontuur.
Knap hoor zo alleen even naar thailand.
En nu weer op naar het volgende avontuur,want je heb nog een heel leven voor je .
Doe je best en alles komt goed.
Pappa