Be brave, take risks. Nothing can substitute experience.

van chillen op een eiland tot fietsen in een stad.

Hallo allemaal

Laughing
Hier weer een berichtje van mij, ja ik leef nog!

Dag 6 t/m 11: Koh Chang

Ik had me inderdaad niet verslapen en stond erg vroeg op. Ik had namelijk een wake-up call gehad, erg blij was ik daar mee

Wink
De avond ervoor, (ik had hier namelijk een hele goedkope kamer, waardoor ik op een gedeelde badkamer moest) had ik een serieus gevecht met een kakkerlak. Geloof me, die dingen zijn onwijs snel. Ik had er eigenlijk nog nooit 1 gezien en hij was behoorlijk groot. Ik keek hem recht in zijn voelsprieten aan, en heb mooi de douchekop gepakt, en hem weg gespoeld. Wat een held ben ik toch.

Maar goed, ik werd na 5x belln deze keer echt opgehaald bij mijn guesthouse. Ik zat niet in een normaal busje, maar in de auto waar ik zat, was de hele familie in mee. Ik gok zomaar dat mij wegbrengen, hun dagje uit was. Vader achter het stuur, moeder met kind ernaast, en ik achter in in de openlucht! Wat geweldig was dat, het duurde ongeveer een uur, maar het leek veels tekort. Wat zie je veel zeg! Mensen die op de snelweg fietsen, met zijn vieren op een brommer? Geen probleem. Overal staat wel een eet tentje, dan ruik je weer vlees, vis, groenten. Bergen, zon, natuur. Mensen die op het platteland werken. Dit was veel gaver dan een groepsbus!

Nadat ik door de familie werd afgezet, was ik weer de plaatselijke atractie. Het werd namelijk weekend en heel veel Thaien gingen ook naar Koh Chang, dus ik was eigenlijk de enige blanke op de boot. Die mensen staren af en toe, of ze wijzen, naar mijn grote rugzak. En lachen vooral heel vriendelijk! Na een geweldige bootreis en een busreis door Koh Chang, (Koh Chang is een heel erg heuvelachtig eiland, dus af en toe kree je echt het gevoel, mijn bagage valt straks echt van het dak!) kwam ik aan bij mijn huisje op het strand. Toen heb ik Roxanne en Brian weer opgezocht, en we zijn de rest van de 5 dagen met elkaar opgetrokken. Eigenlijk hebben we niet veel gedaan op het eiland, maar saai was het zeker niet!

De eersteavond hadden we een taxi genomen naar lonely beach, wat het party strand had moeten zijn, maar we werden echt zomaar gedropt op een uitrit met een bord Tree House, dus we keken elkaar alledrei aan van: En nu? We zijn toen het donkere pad ingegaan, moesten over planken lopen, die over het water gingen, die overliepen op zandzakken, en kwamen toen aan bij een huis dat op palen stond. Het zag er leuk maar erg rustig uit, dus we hebben er eerst wat gegeten, en naarmate het later werd kwamen er ook meer mensen, vooral veel Thaise meiden, of moet ik jongens zeggen? Want de helft was echt omgebouwd. Ik zag het natuurlijk eerst niet, maar toen een Frans meisje mij erop wees, zag ik het ook!

Omdat het ondertussen al half 5 was, wilden we wel eens terug. Dus toen we op de velaten weg aankwamen, was hij ook echt verlaten. Wat bleek nu, de taxis reden daar maar tot 10 uur savonds. Dus we moesten dat hele bergachtige gebied bewandelen, en dat zou zon 2 uur op zn minst gaan duren. Gelukkig kwam er na driekwartier een auto langs die wel stopte en die bracht ons heel lief terug naar onze verblijfplaats.

Verder hebben we een scooter gehuurd en rondgereden, echt wat een mooie plaatsjes heeft dat eiland, een vissersdorp, een weg door de jungle, waar de weg zomaar opeens ophield, waardoor we bijna een diep gat in reden, en mooie stranden. We hebben op het strand gelegen en later hadden we een hele leuke plek gevonden waar de taxis nog wel tot laat reden (dachten we) Want we waren 1 dag met de scooters heen gegaan, maar er waren nog taxis toen we terug gingen. En ons werd ook verteld dat dat op dat strand ook heel gewoon was. Dus wij de dag erna, met de taxi, heen. En na afloop waren er dus geen taxis. Toen we besloten om op het strand te gaan slapen, kwamen er net 2 thaise jongens aan die ons wel weg wilden brengen. Nou het leek wel alsof ze een wedstrijd hielden, zo snel gingen die twee. Dus ik was onwijs blij toen ik voor mijn huisje stond en in mijn bed lag

Tongue out

Dag 11 t/m 13 Ayuthaya

Na 5 dagen niet veel gedaan te hebben, nam ik afscheid van Roxanne en Brian en ging ik weer richting het vaste land. Daar aangekomen, zou ik opgehaald worden om met de bus naar Bangkok te gaan. Dus braaf volgde ik de rest, en de bestuurder van de pickup truck zei ook dat ik met hem mee moest, dus het zou wel goed zijn. We werden er met zijn 12en ingepropt, de bagage vrijwel los op het dak, want ja alles kan hier! Eenmaal bij de bussen plek aangekomen, zat ik bij de verkeerde, dus voor 100 bath zou hij me wel naar de goede brengen. Nou prima, dus zo snel als hij reed, zou ik mijn bus wel moeten halen. Ik was wel een beetje geiriteerd, dat het weer fout ging, maar ach, ik zou mijn bus halen. Dus toen ik uitstapte en wilde betalen, zei hij opeens dat het 200 bath was. Nu is dat niet zoveel geld, maar daar was ik het niet mee eens en ik weigerde meer te betalen, dus ik duwde het in zijn hand en lipe weg. Toen greep hij me bij mijn arm en wilde me naar de politie brengen! Nou dit had ik nog nooit meegemaakt, maar het was mijn woord tegen het zijne, en met steeds meer Thaise eromheen. De meeste Thaien zijn heel aardig en ik voelde me ook niet bedreigd, maar ik was echt boos dathet zo moest gaan! Dus ik gaf hem het geld en ben onwijs boos, naar mijn bus gelopen, waar ik meteen kon instappen.

Na een hele lange rit kwamen we aan op het station en daar heb ik gelijk een treinkaartje gekocht voor Ayuthaya, dus ik kon gelijk door. Wat een drukke drukke dag was dat zeg, en nu kan ik er ook wel om lachen. In de trein zitten was echt ene hele beleving opzich, het maakt onwijs veel kabaal (oke ik zat dan wel 3e klas), er wordt eten verkocht, het gaat langzaam, en dan weer snel. Het was echt onwijs leuk. Ik zat met allemaal Thaise mensen dte praten, want de meesten konden redelijk engels. Op een gegeven moment zat er een Thaise man schuin tegenover me die ook naar Ayuthaya moest, dus hij zou mij wel met zijn vrouw naar de guesthouse brengen waar ik heen wilde. Toevallig bleek de eigenaar van de guesthouse familie te zijn van de vrouw, dus ik kreeg mijn kamer ook nog goedkoper. Het waren echt super aardige mensen. Het was al laat dat ik aankwam dus ik energens wat gaan eten, waar ze allemaal trucjes deden en het was er onwijs gezellig!

De volgende dag werd er opeens op mijn deur geklopt, want opeens stond die vrouw voor mijn duer, die mij ook al had weg gebracht naar de guesthouse, ze heet trouwens Bigkai.Eigenlijk was ik van plan om die dag een fietste huren en hier rond te rijden. Maar ziij wilde me rondleidenmet haar auto. Eigenlijk kon ik het aanbod niet zo afslaan, dus ik gingmet haar mee. Wat een ge-wel-dige dag was dat. Ze nam me eerst mee naar haar werk, want ze moest vrij nemen. Ik bedoelmaar, ze neemt gewoon vrij om mij rond te leiden! En toen haalden we een andere collega op, die wat beter engels sprak, dus eigenlijk was hij de tolk. Ikben me ze naar hele mooie tempels en ruines geweest. Ik heb haar huis gezien, we hebben gegeten samen. Dit wasdenk ik wel de meest bijzondere dag van allemaal, hier in thailand! savonds ging ik mee met een boottocht langs de tempels tijdens zonsondergang en daar heb ik 3 Fransen ontmoet die studeren in Bangkok. Samen hebben we na de bootttocht een fiets gehuurd en hebben wat rondgereden. Wat gevaarlijk en leuk tegelijk zeg! Ik he niet veel tijd meer over om verderte vertellen, want vandaag (over 6 minuten) ga ik met die fransen en een thais meisje naar het nationale Khao Yai park om daarte gaan kamperen. Dus voorlopig horen jullie weer even niets, maar ik zal van de week weer een verslag geven en fotos erbij sturen!

Liefs, en heeel erg bedankt voor jullie reacties!

Laughing

XX,

Oma .

Niet dat ik zo nieuwsgierig ben , ...maar toch wil ik alles heel graag weten . en denk alle dagen aan je , en vraag me steeds af wat je aan het doen bent , maar ik lees wel dat je van alles mee maakt op je reis en leuke mensen leerd kennen , en niet te vergeten de kakkerlakken die jij rustig op ruwe wijze hebt verwijderd, heel zielig voor het arme beestje , maar goed zo ben jij eenmaal .....Ik heb je verhaal weer met een blij gevoel gelezen en geniet er van , en ben benieuwd wat je noch meer zult tegen komen op je reis . Je vooral niet nieuwsgierige oma volgd het allemaal . Veel liefs xxxx

Roos

bij de HEMA in mn pauze heb ik heerlijk genoten van je reisverhaaltje! Wat maak je daar veel mee lau, echt supervet! En dat je met die thaise mevrouw mee mocht, zo sta je dicht bij de bevolking, prachtig is dat!! Heeel veel plezier met dat kamperen (maar dat zal je vast pas lezen als je terug bent) als je nog levend terug komt met al die enge insecten daar in de wildernis :p
Liefs

mama

hoi lieverd,
wat een gewldig avontuur heb je weer opgeschreven en wat ontzettend leuk lijkt het me dat je zo spontaan met die thaise mensen een dag bent opgetrokken en zo veel dichter bij het land sta - je krijgt een beeld van hoe ze wonen en leven - is echt hartverwarmend.
ben wel blij eindelijk iets van je gehoord te hebben,
als het te lang duurt wordt ik toch wat onrustig in me lijf - maar dat is mijn probleem - hoef jij je niets van aan te trekken . Nou geniet van je verdere avonturen en laat guw weer iets horen al je in de gelegenheid bent
good luck - veel liefs en dikke kus
mama

Remco

Mooi verhaal weer gaat goed daarzo denk ^^
Hou het maar goed koop zoveel heb je niet nodig om te overleven daarzo :P

Maar ik weet niet wanneer je nou weer bangkok wou gaan maar het is daar nog steeds on rustig dus als het nog in je planning stond moet je het maar even aan kijken, vandaag had het zo genaamde "rood" het verkeer plat gelegd...

Mja hoef jij je denk niet zo druk om te maken zolang je nog daar zit en als toerist hoop ik zo enzo al niet :)

Nou nu mijn verhaaltje,
Ik heb 31 maart intake bij school en hoor dinsdag of ik werk heb bij vezet in warmenhuizen =D

Dat was het alweer kort he? :P

Achja vergeet je mijn horloge niet!! :P

Veel plezier verder hoop snel weer een leuk verhaal te horen :)

Magda

Goh zo zit ik me hier te vervelen en zo lees ik in één keer al je leuke verhaaltjes! echt leuk lau je blog en je foto's. heel veel plezier, zorg dat je geen voedsel vergiftiging krijgt en hou ons op de hoogte!

Corrie en Sietse

Wij dachten laten we eens iets leuks gaan doen. En toen besloten we samen jou even een berichtje te sturen. We volgen je reisverhaal met veel belangstelling. Uit je verhaal blijkt dat de Thaise bevolking aan de ene kant erg gastvrij is, maar aan de andere kant moet je ze goed in de gaten houden, anders word je voor je het weet opgelicht. Heb je al wat Thaise recepten vergaard voor ons? Uit je verhalen horen we dat je al een hele wereldburger begint te worden. Verder wensen wij je nog heel veel kampeerplezier en wachten vol ongeduld op je volgende verslag?

Corrie en Sietse.

Papa

Ja Ja ik sta echt perplex dit had ik eigenlijk niet verwacht Laura
Zo n 17 jaar terug ,zie ik je nog om de kamertafel slingeren overal aan vastpakken om maar over eind te blijven.
En een beetje nederlands te brabbelen
En je vader en moeder nog erg hard nodig.
Nu zo n 17 jaar later.
2010 Laura denkt zoeken jullie het maar lekker uit, ik ga mooi naar Thailand
Ik kan zeker nu goed lopen !!!! wat ik kan niet alleen nederlands ,Engels gaat me ook goed af.
Dus ga ik maar eens bewijzen dat ik het alleen ook aardig af kan .

Nou Laura het verbaast me toch ,ik had toch zeker in mijn achterhoofd als dat maar goed gaat.

Nou Laura je eerste weken liggen al weer achter je.

Groeten Papa